Minden a hasi és oldalsó karcsúsító gyakorlatokról

A hasi régióban (a hason és az oldalakon) található felesleges zsírlerakódások nőknél és férfiaknál egyaránt megtalálhatók. A rendes körülmények között élő szépneműek ilyen "tartalékokat" szereznek, amikor gyermeket várnak. De az erős fele megereszkedett hasat kaphat a helytelen táplálkozás, az édességekkel való visszaélés, az anyagcserezavarok és más negatív tényezők miatt.

Mi a testmozgás haszna

hogyan szabadulhat meg a hasi zsírtól a testmozgással

Most mindkét nem egyformán hajlamos a csúnya redők megjelenésére a hasban és az oldalakon, ezért a szakértők ugyanazokat a sportgyakorlatokat kínálják férfiaknak és nőknek, amelyek segítenek korrigálni az alakot.

A testmozgás segít:

 • felgyorsítja az anyagcserét;
 • javítja az emésztőrendszer működését;
 • erősítse az izmokat a problémás területeken;
 • bontsa le és távolítsa el a testfelesleget;
 • erősítse az immunitást;
 • hogy emelje az általános hangnemet.

Egy sor edzés - hogyan készítsünk

Függetlenül attól, hogy otthon vagy az edzőteremben fog edzeni, az edzésprogramot a lehető legeredményesebben kell felépíteni. Ideális esetben egy profi edző készíti el, de ha nincs lehetősége együttműködni vele, akkor megismerkedhet olyan képekkel és videókkal, amelyek megmutatják, hogyan kell helyesen elvégezni a gyakorlatokat.

Számos mozdulat segíti a zsír eltávolítását nemcsak a hasból és az oldalakból, hanem tökéletesen kidolgozza a hát, a csípő és a fenék területét is. Attól függően, hogy a test más részeivel vannak-e problémák, vagy sem, egy edzésprogramot választanak.

<2_img_rxx>

A leghatékonyabb gyakorlatok:

 1. Fitball ropog.A fitball, a svájci labda vagy a fitnesz labda egy eszköz neve, amely növeli minden gyakorlat hatékonyságát. Helyezze a fitballt a háta alá, hajlítsa meg a lábát, és támassza alá a padlón, tegye a kezét a feje mögé. Emelje fel a testet 60 fokkal, majd térjen vissza a kiindulási helyzetbe. Legalább 12 ismétlést kell végrehajtania, és 3 szettet kell végrehajtania, ez segít megerősíteni a hát alsó és a felső sajtó izmait.
 2. Bicikli.Ezek korszerűsített ropogtatások, amelyek elősegítik a felső és az alsó rész préselését, amelyet nehéz kijavítani. Feküdjön a földön, tegye a kezét a feje mögé, emelje fel hajlított lábát felváltva maga felé úgy, hogy megérintse a könyökét. Fontos, hogy a végtagok párban működjenek: a jobb térd érinti a bal könyököt, és fordítva. 12-16 ismétlést kell végrehajtania, 3 szettet kell végrehajtania.
 3. A térd emelése.Ez a gyakorlat statikus terheléseket hoz létre, ezért ideális az alsó sajtó izmainak edzéséhez. Feküdjön a földön, emelje fel egy kicsit a testét, a kezét a feje mögé teheti. Emelje le kissé a lábait is a padlóról, így a teste állandó feszültségben lesz. Húzza felváltva a jobb és a bal láb térdét, miközben a nem működő láb nem esik a padlóra, folyamatosan súlyon kell tartani. Ajánlatos 12-16 alkalommal teljesíteni, 3 megközelítést végrehajtani.
 4. ugrókötél az oldalak és a has karcsúsítására
 5. A lábak emelése fitball-szal.Az olyan könnyű mozdulatok, mint a lábak emelése, elsőre meglehetősen egyszerűnek tűnhetnek, de készülj fel arra, hogy nem fogod tudni azonnal elvégezni a szükséges számú alkalommal. Feküdj a hátadon, karolj a törzs mentén, szorítsd a fitballt a sípcsontod közé, emeld fel a lábad, hogy 90 fokos szöget zárjanak be a testeddel, majd lassan engedd le a lábad. A gyakorlatot annyiszor meg kell ismételnie, ahányszor csak lehet. Fokozatosan a szám 30 ismétlésre kerül.
 6. Hula-hoop órák.Az ilyen gyakorlatok a legalkalmasabbak az oldalsó és hasi zsírlerakódások eltávolítására. Minden nap meg kell csavarni a karikát, legalább 40 percig, ebben az esetben ez segít abban, hogy néhány hét múlva meglássa az eredményt.
 7. Ugrókötél.Kiváló lehetőség a hasi terület, a lábak, a combok és a fenék korrekciójára. Körülbelül 60 percet vesz igénybe egy speciálisan kifejlesztett technika szerinti ugrás, ez segít az ábra észrevehető korrigálásában.

Előnyök és hátrányok

Az izmok testmozgással végzett fizikai aktivitása elősegíti a gyönyörű megkönnyebbülés megszerzését, de ha nem szabadul meg a felesleges zsírtól, akkor egyszerűen senki sem fogja látni. Ezenkívül az erősítő edzésektől származó testsúly csak növekszik, mivel az izmok növekedni fognak. De a bőr alatti zsír kiküszöbölése érdekében minden gyakorlatot kombinálni kell a kardió edzéssel. Kiegészítő eszközként választhat futást, táncot, úszást, kerékpározást és még sok mást.

A gyakorlatok valóban elérhetik céljait, de önmagukban nem fognak működni. Csak egy integrált megközelítés segít abban, hogy a test karcsú, szép és fitt legyen.

A has és az oldal karcsúsításának feltételei

futás az oldalak és a has karcsúsítására

Ha úgy gondolja, hogy a sport korlátlan mennyiségű édesség és zsemle elfogyasztásával jár, akkor téved. E cél elérése érdekében át kell váltani a kiegyensúlyozott, egészséges étrendre. Ezenkívül folyamatosan számolnia kell a kalóriákat, és ügyelnie kell arra, hogy kevesebbel kerüljön a szervezetbe az étellel, mint amennyit egy nap alatt elköltenek.

Fogyás szabályai:

 • rendszeres edzés, legalább heti 3 alkalommal;
 • a gyakorlatok időben történő cseréje;
 • a program bonyolultsága az idő múlásával;
 • kiegyensúlyozott étrend;
 • állandó kalóriahiány;
 • az aerob tevékenység jelenléte a programban.

Elővigyázatossági intézkedések

Az aktív fizikai aktivitás, mind az aerob, mind az anaerob, bizonyos esetekben részben vagy teljesen ellenjavallt lehet. A has és az oldalak korrekciójának megkezdése előtt feltétlenül forduljon orvoshoz. A tapasztalt edző akkor is képes adaptálni a programot, ha az illetőnek korlátai vannak a képességeiben.

lábfájdalom, mint ellenjavallat a testtömeg csökkentésére

A képzés fő ellenjavallatai:

 • az izmok és az inak nyújtása;
 • sérülések és a mozgásszervi rendellenességek;
 • a műtétek utáni rehabilitációs időszak;
 • szív-és érrendszeri betegségek;
 • légúti megbetegedések;
 • megnövekedett testhőmérséklet;
 • terhesség.

Azok számára, akiknek jó az egészségük és nagy vágyuk van az alakjuk komoly igazítására, a gyakorlatok tökéletesek. Előadhatja őket otthona elhagyása nélkül is, ami jó hír. Gyakoroljon rendszeresen, és egy hónap múlva megcsodálja az első eredményeket!